Ruoka maistui ja Semmarit suuntasivat avaruuteen

Marraskuisena lauantaina Jyväskylän koulujen väki kokoontui, uskaltaisiko sanoa, perinteisille syyspäiville kulttuurin ja hyvän ruuan pariin. Perinteikkäästi olimme me järjestäjät myös jättäneet kameramme kotiin, joten mukavaa iltaamme jaamme vain näin tekstimuodossa…

Kokoonnuimme kaikkien aikojen suurimalla KSOLlilais -joukolla ravintola Figaroon ruokailemaan ja vaihtamaan kuulumisia. Possunuha taisi kaataa muutaman tulossa olleen, mutta hovimestari sai ruokailussa pääluvuksi 69. Allekirjoittanut koki alkuillan aikana muutamia kauhunhetkiä, kun Semmareiden konserttiin varatuista lipuista puuttui yksi. Asioilla on tapana järjestyä ja niin kävi nytkin. Kaikki halukkaat pääsivät konserttiin täpötäyteen Paviljongin saliin.

Opiskelijaporukkana Jyväskylässä aloittanut Seminaarinmäen Mieslaulajat eli Semmarit on tullut miehen ikään. Semmareiden 20-vuotisjuhlakiertue ”Suuntaamme avaruuteen” alkoi Jyväskylästä 7.11. Tupa oli täynnä ihmisiä ja kuoron miehet täynnä virtaa. Ääni- ja valoshow ei liene jättänyt ketään kylmäksi. Semmarit on uransa alusta asti erottunut kilpailijoistaan muun muassa omien biisiensä, kurittoman asenteensa ansiosta sekä esittänyt alusta asti uutta kuorolaulantaa. Konserttikokonaisuus sisälsi suurimpien suosikkikappaleiden lisäksi myös kuoron uutta levyttämätöntä materiaalia. Tässä projektissa kuoro saa asiantuntemusta tuottaja-ohjaaja Juhan af Grannilta, joka on niittänyt menestystä mm. UFO -ilmiöitä käsittelevillä televisio-ohjelmillaan.

Kiitos kaikille ikimuistoisista syyspäivistä ja ensi vuonna olemme jo kenties viettämässä kyseisiä päiviä yhteisenä kouluna.

Tiina & Anu