Terveiset uusista toimitiloistamme

Svenska skolan för synskadade muutti uusiin toimitiloihin elokuussa 2009. Monella meistä opettajasta oli mieli aika haikeana, kun tyhjensimme luokkahuoneitamme vanhassa kauniissa ”Willassamme” Helsingin Eirassa viime keväällä sekä elokuun alussa. Osa meistä oli työskennellyt idyllisessä talossa useita kymmeniä vuosia. Vanhan koulumme tilat eivät kuitenkaan enää riittävästi palvelleet esim. tukijaksoillemme tulevia oppilaita. Vanhat opetustilamme olivat 4. kerroksessa, eikä talossa ollut hissiä. Aikaisemmin oppilaskotimme sijaitsi noin 500 metrin päässä koulurakennuksestamme.

Odottavaisin ja innokkain mielin saavuimme uusiin toimitiloihimme Helsingin Arabianrantaan elokuussa 2009. Olimme toki saaneet olla aktiivisesti mukana uusien tilojemme suunnittelussa jo parin vuoden ajan, mutta oli silti mieleenpainuva kokemus avata uuden koulun ulko-ovi ensimmäisen kerran ja konkreettisesti nähdä muun muassa värikontrastit uusissa tiloissa.
Koulumme sijaitsee talon 2. kerroksessa, oppilaskotimme 5. kerroksessa. Alapuolellamme samassa talossa toimii FSS Förbundet Finlands Svenska Synskadade (suomen-ruotsalaisten näkövammaisten keskusliitto). Yhteistyömme heidän kanssaan on huomattavasti helpottunut nyt kun toimimme samassa talossa.

Ohessa 9-luokkalaisen pojan ajatuksia koulumme uusista/vanhoista työtiloista:

Uusissa tiloissa on parempi valaistus sekä paremmat värikontrastit.
Uusissa tiloissa on helpompi löytää paikasta toiseen.
Huoneet ovat sopivan kokoisia.
Piha on iso verrattuna vanhaan pihaan, sopivan kokoinen.
Uudella pihalla on vähempi tekemistä kuin vanhalla.

Uusi asuntola on vanhaa pienempi ja se on hyvä. Värikontrastit ja valaistus ovat asuntolassa hyvät. Huone, jossa majailen on hyvä ja sopivan kokoinen.

Lopuksi vielä 5-luokkalaisen tytön mielipide työtiloistamme:

Mun pointti on, että nämä uudet toimitilat ovat hyvät just meille!


God Jul och Gott Nytt År 2010 önskar hela personalen 
vid Svenska skolan för synskadade

Rauhaisaa Joulunodotusta!

Erityisluokanopettaja Monica Lauha

YHTEYSTIETO:
Svenska skolan för synskadade
Parisgränden 2 A 2
00550 Helsingfors
www.blindskolan.fi
(Koulumme sijaitsee aivan Arabian ostoskeskuksen takana,
esim. raitiovaunut 6, 8 keskustasta.)