Talenttia elämään

Tiistaina 1.12.2009 järjestettiin koulussamme Haukkarannan Talent -kilpailut, joissa oppilaat esittivät omia esityksiään. Päivä huipentui Suomen Talent -finalistin, Markku Laamasen, konserttiin.

Oppiladen omia ohjelmia oli alkujaan ilmoitettu 23. Pari ramppikuumetta ja yksi oikea sairastapauskin tiputtivat muutaman esityksen pois, mutta hieno kavalkadi koulumme talentteja lavalle kuitenkin nousi. Esitysten joukossa oli runonlausuntaa, karaoke-laulua, tanssiesityksiä, pianonsoittoa, taikuutta ja hieman urheilullisuuttakin. Talent tuomaristolta esitykset saivat pelkkiä hymynaamoja, niin hienoja kaikki esitykset olivat. Voittajaa tuomaristo ei päässyt tässäkään kisassa äänestämään, vaan paras esitys valittiin tietenkin huutoäänestyksellä; desibeli –mittari lahjomattomana ylituomarina. Koulumme TALENT-kilpailun voittivat, Miika ja Tatu. Pojat olivat ideoineet Talent Suomi kisassa esiintyneen Joona Leppälän ilmaveivauksen pohjalta oman humoristisen ja ajan hermoilla olevan esityksensä. Pojat palkittiin hienolla pystillä ja kukkakimpulla. Ja päivän huipensi tietenkin yhteiskuva Talent-Markun kanssa. 

Koulun oman Talent -kilpailun jälkeen virittäydyttiin kuuntelemaan Markku Laamasta. Kaikki kynnelle kykenevät halusivat nähdä Talent-Markun ihan livenä. Olimme saaneet vieraita myös Näkövammaisten koululta! Markku lunasti odotukset ja esitti mukavan setin lauluja jouluralleista You raise me up:iin. Markun esityksen jälkeen koulun aulassa kiemurteli pitkä jono oppilaita ja vähän aikuisiakin. Jonon alkulähteillä istui itse tähti jakamassa nimikirjoituksia. Oppilaat pääsivät vaihtamaan muutaman sanan oikean julkkiksen kanssa ja vaikkei Markku olisi Talent –kisassa se oma suosikki ollutkaan, menivät nimmarikortit kuin kuumille kiville! 

Markulle lahjoitettiin myös 4. luokkalaisen Joelin kirjoittama ja koulun omassa Talent -kisassa esittämä runo Markusta:

”Markku Laamanen asuu Jämsässä.
Sen sukunimi on Laamanen.
Markku on hyvä laulaja.
Markku on hyvä tähti.
Markku on mukava.
Markulla on hyvä ääni.
Markku on hyvä mies.
Markulla on talo tai kerrostalo tai mökki tai koti.
Markku on komea.
Markku on kiltti.
Markku on puhdas.
Markulla on kiva takatukka.
Markku on lastensuosikki.”

Juttu tapahtumasta YLE:n sivuilla.

Anu Salila