Hyvä KSOL:n jäsen!

Syksyn harmaus ei talveksi muutu ainakaan Oulun seudulla. Pimeä, sateinen, mutta kuitenkin lämmin syksy on jatkunut jo noin pari kuukautta. Tätä kirjoittaessani koulutyöviikkoja tämän vuoden osalta on jäljellä enää kolme. Odotettavissa on pitkä ja toivottavasti luminen, rauhoittava joululoma. Oulussa koulutyön keskeytys on tänä vuonna kolmisen viikkoa.

Viime kesän liittokokous Turussa oli onnistunut, vielä kerran kiitos kaikille turkulaisille hienoista järjestelyistä. Liittokokouksessa tärkein ja merkittävin päätös oli antaa tulevalle uudelle hallitukselle valtuutus aloittaa KSOL:n nimen muuttaminen paremmin nykyaikaan sopivaksi. Tavoitteena on saada kaikki VALTERI -koulujen opettajat samaan KSOL:n organisaation pohjalle perustettavaan liittoon. Luonnollisesti nimenmuutos/uuden liiton perustaminen ei merkitse sitä, että esim. Aurainstituutin jäsenet eivät jatkossa olisi uuden liiton jäseniä, vaikka eivät kuulu VALTERI- kouluihin. 

OAJ on antanut meille oikeuden nimenmuutokseen eikä sillä ole mitään käytännön muutoksia toimintaamme. Olen käynyt neuvotteluita Ruskeasuon (Helsinki) ja Mäntykankaan (Kuopio) liikuntavammaisten koulujen luottamusmiesten kanssa. He ovat pohjustaneet asiaa omissa kouluissaan ja pääosin kaikki opettajat suhtautuvat myönteisesti hankkeeseen. Samoin Oulussa Lohipadon yksikössä valtaosa opettajista kannattaa liittymistä yhteen ja yhteiseen OAJ:n alaiseen valtakunnalliseen ammattijärjestöön.

Jotta asia etenisi, todennäköisesti joudumme pitämään ylimääräisen liittokokouksen, jossa nimenmuutos päätetään. Hallitus valmistelee asiaa ja tiedottaa jäsenistöä. Ylimääräisen liittokokouksen ajankohta voisi olla kevätpäivien yhteydessä Jämsässä 19. - 21.3.2010 riippuen valmisteluista.


Pyydänkin kaikkia jäseniä miettimään, mikä olisi osuva, nykyaikainen ja myös tulevaisuuden kannalta sopiva uusi liiton nimi. Julistan nimikilpailun avatuksi ja odotan hyviä ehdotuksia.
Nimiehdotukset voisdaan lähettää 29.1.2010 mennessä arto.ollila (at) tervavayla.fi 


30.11. 2009
Hyvää ja Rauhallista Joulua kaikille!
T: Arto