Jyväskylän näkövammaisten koulu

Kevättuulet puhaltavat - kesää kohti edetään!

Kohta on meillä kaikilla työn täyteinen lukuvuosi takana, vielä on edessä loppurutistukset – sitten odotetut loppuhalaukset toukokuun lopussa.

Jyväskylän näkövammaisten koululla on ollut monivaiheinen ja muutoksia tuonut vuosi. Koko henkilökunta mukaan lukien opettajat ovat saaneet kokea vaikeaa työnkuormittavuutta koulumme sisäilman ongelmien vuoksi. Vastaavia asioita saamme lukea päivittäin lehdistä ja kuulla myöskin tiedotusvälineistä, mikä ei mieltä ylennä. Sairastumisilta emme mekään ole välttyneet!

Koulumme 1970 luvulla rakennettu oppilaskoti on nyt tyhjä. Oppilaat saavat nauttia vapaa-ajastaan uudessa neljän rakennuksen kompleksissa, jotka sijaitsevat koulun entisellä urheilukentällä. Entä me opettajat, jotka työskentelemme koulun sisätiloissa koko päivän? Uusia tiloja ollaan onneksi etsimässä ja siirtymäkaudeksi on kaavailtu neljää vuotta. Tämän kertoi OPH, Senaattikiintöistö ja Työterveyshuolto meille maaliskuussa 2009.

Muutoksia on siis edelleen tulossa- HYVÄ näin! Pitäähän se meidät virkeinä ja katseen kohti tulevaa…
Emme siis päässeet edellisistä muutoksista kovinkaan pitkälle, jotka koskivat uutta palkkausjärjestelmään siirtymistä, kun jo seuraavat ovat näkösällä!

Näissä asioissa ei voi jäädä odottamaan, vaan on oltava hereillä, tartuttava haasteisiin unohtamatta hyvää yhteistyötä kaikkien kanssa. Erityinen kiitos kuuluu koulumme johdolle, joka on asiantuntevalla taidolla neuvotellut mm. KSOL:n asioista kanssamme.

Kesäkuu ja loman alku tuo meille virkistystä heti Liittopäivien osalta 3.-5.6.2009 Suomen Turussa, jossa voimme vaihtaa kuulumisia.

Oikein Rentouttavaa Keväistä aikaa kaikille
- nähdään Turussa!

Riitta Mecklin