Hyvää ruokaa ja vähintäänkin yhtä hyvää oopperaa

Haukkarannan koulun ja Jyväskylän näkövammaisten koulun KSOL:laiset viettivät paikalliset talvipäivät tammikuun puolessa välissä Jyväskylässä. Yhteen oli kokoontunut nelisenkymmentä henkilöä, eli oikein mukava joukko. 

Ilta alkoi yhteisellä ruokailulla ravintola Figarossa. Ravintola ei tälläkään kerralla tuottanut pettymystä; ruoka oli todella maukasta. Figarosta siirryimme Jyväskylän kaupunginteatteriin seuraamaan Keski-Suomen alueoopperan esitystä Giuseppe Verdin La Traviatasta. Meitä oopperan ensikertalaisia oli matkassa mukana useampikin. Vähän siinä ilmoittautumisen yhteydessä emmittiin, että uskaltaakohan sitä lähteä ja mitenkähän sitä ymmärtää mitään sen oopperan päälle. Minulle ooppera oli todella positiivinen yllätys. Varsinkin Sirkka Lampimäki Violettana teki upean roolisuorituksen. Orkesteri soitti mallikkaasti ja tekstityksen avulla juonessakin pysyi hyvin mukana. Ooppera oli moderni versio La Traviatasta; vanhoille oopperakonkareille ja aiemmin La Traviatan nähneille tämä oli varmasti uudenlainen kokemus. Useamman ensikertalaisen mielipide oli se, että kannatti lähteä ja taisipa konkareidenkin mielipiteet olla reippaasti positiivisen puolella.

Talvi/syyspäivät paikallisina ovat saavuttaneet ainakin Jyväskylässä suuren suosion. Myös he, jotka eivät pidemmille reissuille halua lähteä, kokevat, että näin saadaan yhteisiä ”ajatustenvaihtoiltoja” ja vastinetta jäsenmaksuille. Kiitos Mecklinin Riitalle paikallisillan järjestelyistä ja kaikille mukana olleille mukavasta seurasta.

Anu Salila


Talvipäivien viettoa pääkaupunkiseudulla

Svenska skolan för synskadade vietti KSOL:n talvipäiviä huikeassa KULTTUURI-ILLASSA Kulttuuritalolla Helsingissä ke 3.12.2008.

Meitä oli 4 iloista opettajatarta kuuntelemassa ruotsalaista a cappella- yhtyettä The Real Group. Heidän joulukonserttinsa sisälsi monta tunnettua joululaulu-klassikkoa, mutta joukossa oli myös yhtyeen omia, raikkaita joululauluja. Illan esityksessä oli myös kosolti huumoria. Suosittelen lämpimästi kyseisen yhtyeen konsertteja teille kaikille. 

Ilta oli erittäin tunnelmallinen ja onnistunut, kiitos! 

Monica Lauha
Erityisluokanopettaja
Svenska skolan för synskadade


Oululaiset katsomassa lava-ammuntaa

Oulun KSOL:n jäsenet olivat katsomassa 17. päivä huhtikuuta Ulla Tapanisen Lava-ammuntaa teatteri Riossa. Rio on Oulun keskustassa sijaitseva yksityinen teatteri. Ohjelmisto koostuu vierailevista esityksistä, jotka ovat pääosin viihteellisiä ja komediallisia.

Näyttelijä ja koomikko Ulla Tapaninen on syntyisin Suomussalmelta. Tapaninen tunnetaan vahvana naisnäyttelijänä, jolta sujuvat sekä koomiset että vakavat roolit. Ääninäyttelijänä hän on antanut äänensä muun muassa Muumimammalle. Lava-ammuntaa III on tunnin kestävä huikea verbaalinen ilotulitus. Ideana on "stay home" tai tässä tapauksessa oikeastaan "jää kesämökkille" -komiikka. Tapaninen parantaa maailmaa saunan löylyjen jälkeen mökkisohvalta.Sketsimäiset aiheet soljuvat tajunnanvirranomaisesti ja helpon tuntuisesti. Hyvin mukana ollut yleisö sai nauraa kyllikseen. Esityksen ohjaaja on Allu Leppäkoski.

Päätoimittaja