Itsenäisyyspäiväjuhla Ruskiksella 5.12.2017

Nuori presidenttipari vastaanotti ja kätteli vieraat arvokkaasti. Vieraat siirtyivät juhlapöytiin. Pöydissä oli valkoiset liinat, siniristilipuilla koristellut kukka-asetelmat ja ikkunoilla sata suurta ”Pentikin” sinivalkoista paperisavikukkaa. Tunnelma oli juhlava ja harras, kun lippu liehuen saapui sähkärisaattajan tuomana saliin.

Laulettiin siniristilippumme ja isänmaallisia lauluja Juha Salon johdolla. Johtajamme Leena Airaksinen ja Minna Rouste toivottivat vieraat tervetulleiksi suomeksi ja ruotsiksi. Skillalaiset esiintyivät ja lauloivat heleästi. Oppilaiden ohjelma jatkui, kun kuultiin hauska suomalaisten professorien haastattelu ja nähtiin videolta Suomen kansallisia symboleja leppäkertusta karhuun.

Juhlapuheen piti Anna Rukko, suomalainen hyväntekijä ja vuoden 2014 lapsuusteko-palkinnon saaja. Hän puhui koskettavasti ajasta, kun sairastui syöpään ja sairaalassa ollessaan alkoi askarrella koruja. Facebookissa koruja myymällä hän keräsi varoja yli 60 000 € Uuden lastensairaalan hyväksi.

Lopuksi hovitarjoilijat tarjoilivat vieraille pöytiin juhla-aterian mm. paahtopaistia, uunijuureksia ja jälkiruokana lakkakääretorttua suomenlipulla koristeltuna. Juhla huipentui Maamme-lauluun.


Valteri-koulu Ruskis, Liisa Maikkula

Kommentoi juttua, anna palautetta:
Palautteeni:

Sähköpostiosoite: