Tikusta asiaa

Onko se kohtalon ivaa, että Valtorin ja Valterin nimet ovat minimipari? Vaatii siis auditiivisen erottelun harjaantuneen yksilön, joka tunnistaa erehtymättömästi kummasta puhutaan, kun sorina ympärillä kuuluu. Valtorilla ja Valterilla on on yhteistä tulevaisuutta. Tietokoneet, joilla työskentelemme, ovat Valterin leasing-laitteita ja Valtorin ylläpitämiä. Ja kolmen vuoden kierrossa koneet lähtevät vaihtoon. Tietokoneen kuukausileasinghinta saattaa olla esim. 30€/kk eli vuodessa 360 € ja siis kolmessa vuodessa 1080 €. Lisäksi veloitetaan jokaisesta käyttäjätunnuksesta reipas hinta, esim. 50€/kk. Olemme siis arvokkaita ja teemme tärkeää työtä. Valtori osaa hinnoittelun;)

On se hieno asia, että joku asia innostaa. Minua innostaa ehkä liiankin moni asia. Ukulele näyttää ja kuuluu leviävän kouluissa. Neljä kieltä. Pari, kolme sointusormitusta ja soitto raikaa. Musiikissa, laulussa, soitossa on taikaa. Siinä on aika sidottuna sopivan kokoisiin palikoihin. Hetken täydellisyys hytkäyttää – sittenhän se on jo ohi.

Ohjelmointi kiinnostaa ja innostaa. Missäpä sitä ei olisi. Kirjalliset, kuvalliset toimintaohjeet, reseptit, musiikin merkinnät (soinnut, melodiat) kaikki on ohjelmointia. Toiminnanohjauksen haasteissa struktuuri on jo ohjelmointia. Toki Scratch,Koodiviidakko, robotit ja vastaavat rikastuttavat ohjelmoinnin siksi itsekseen. Vaan matematiikassa innostuin erityisesti koordinaatistoon sijoitetusta ”Laivanupotus”–pelistä. Mikä ohjelmoinnin harjoitustantere! Ja vielä kun vaihtelee origon sijaintia. Meinasi unohtua, että taulukkolaskenta on ohjelmointia sitä itseään.

Ja innostuin tässä muutamista apsseista (appllication = sovellus). Niitähän lataillaan mobiililaitteille.

Laitanpa tähän top 10 listan. Useimmille löytyy apps sekä ios- (iPadit) että android (Samsung, Huawei, Sony, jne.) –järjestelmiin. Oma vakaa käsitys on, että mobiililaitteiden parhaimmat ominaisuudet liittyvät kuvaukseen, videointiin, sijaintiin (GPS) sekä musiikkiin ja näihin liittyviin editointeihin.

Sitä listaa siis:
- kuvaus: valokuva, video, timelaps video, kuvaeditointi, videoeditointi, äänieditointi, animointi (kamera itsessään, iMotion, iMovie ja vastaavat editorit android-laitteille)
- sijainti, suunnistus ActionTrack, Google maps, Viewranger (ihania kulkujälkiä), Maastokartat, Jahtikartta
- MyScriptCalculator - - kirjoita käsin sormella tai kynällä laskulauseke ja sovellus paitsi tunnistaa numerot ja operaattorit myös laskee.
- ThumbJam – soitat ja onnistut
- Garagebandiosille (iPad) jaa vastaavia löytyy kyllä android-ympäristöön (Freeband) ja taas kaikki soittaa
- Google DOC – tekstinkäsittelyä pilvessä
- Google Sheet – taulukkolaskentaa pilvessä
- kalenterit: jospa esim. Google-ympäristöön kytketty kalenteri palvelisi oppilaan elämän-/ ajanhallintaa – osassa
- Siri tai vastaava avustaja, jolle voi kysymyksen esittää puhumalla ja se sitten etsii sitä vastausta, androidille löytyy omat systeemit

Ja Ismo Leikola paljasti suomen kielen käyttökelpoisimman sanan: Oletko käyttänyt?
http://www.iltasanomat.fi/viihde/art-2000004881151.html?utm_medium=social&amp%3Butm_content=www.iltasanomat.fi&utm_source=facebook&utm_campaign=facebook-share

Heikki Koistinen Mäntykankaalta

Kommentoi juttua, anna palautetta:
Palautteeni:

Sähköpostiosoite: