Onervan kokkaamon ensimmäinen perhejuhla

Tänään järjestimme ensimmäiset perhejuhlat Onervan uudessa Kokkaamossa. Järjestäjinä olivat kolme kahdeksannen luokan valinnaiskotitalouden oppilasta. Ryhmämme on pieni ja siinä käytetään kahta eri kieltä; suomea ja viittomakieltä. Ryhmä on erittäin toimiva, eikä huumorista ole puutetta.

Olimme etukäteen valmistelleet tarjottavat tuotteet ja tänään sulatimme, kuorrutimme ja laitoimme ne tarjolle. Tarjolla oli sekä suolaista että makeaa syötävää. Olimme myös huomioineet keliaakikot ja muut erikoisruokavaliot tarjottavissa. Oppilaat olivat itse suunnitelleet tarjottavat leivonnaiset. Leivonnan lisäksi harjoittelimme noutopöydän kattamista: etukäteen oli jo valittu serviettien ja kukkien värit sekä pöytäliinat. Tänään mietimme mikä on noutopöydän järjestys niin kattamisen kuin ottamisen näkökulmasta.
Kahvi- ja teekupit odottavat vieraita.

Tunnelma järjestäjien puolella oli vähän ennen h-hetkeä kihelmöivä ja oppilaat kikattelivat odottaessaan vieraiden saapumista. Roolit olimme sopineet etukäteen. Vieraiksi olimme kutsuneet oppilaiden luokkakavereita. He saapuivatkin ajallaan. Harjoittelimme onnittelemista sekä ventovieraille ihmisille esittäytymistä. Juhlan yhtenä tavoitteena oli kertoa kaikille osallistujille perhejuhlien tapakulttuurista. Tällä kertaa erityisesti keskityimme syntymäpäiviin ja kihlajaisiin.
Tarjolla oli pikkuleipiä ja tuulomantorttua

Aluksi oppilaat toivottivat vieraat tervetulleiksi ja ohjasivat heidät pöytään istumaan. Ennen pöytään istumista esittäydyimme toisillemme. Kerroimme juhlan kulusta oppilaille, pohdimme käytösasioita ja noutopöydästä ottamista.

Kahvipöydässä keskustelua syntyi myös oppilaiden kokemuksista mm. häistä. Keskustelimme ruokailusta, ohjelmasta, pukeutumisen etiketistä, lahjasta ja sen hankkimisesta sekä siitä missä vaiheessa juhlaa vieras voi poistua. Keskustelu oli vilkasta ja opettavaista.
Täytekakun valmistimme gluteenittomaksi.

Elina Nuorva
kotitaloudenopettaja

Kommentoi juttua, anna palautetta:
Palautteeni:

Sähköpostiosoite: