Mielenilmaus Helsingissä 18.9.2015.


Palkansaajien #STOP-mielenilmauksen 30 000 osallistujan joukossa syyskuussa oli runsaasti myös OAJ:n jäseniä.Sää ei juuri suosinut Rautatientorin tilaisuutta, mutta sekin kääntyi tilaisuuden luonteeseen sopien iskulauseessa: "Tämä on sitten sitä kurjuuden maksimoimista".

Hallituspuolueiden edustajat saivat osakseen voimakasta palautetta pakkolaki -esitystensä kanssa. Keskusjärjestöjen edustajille sen sijaan annettiin sympatiaa ja kannustushuutoja. Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder kertoi tunnelmistaan ja totesi, että on hienoa olla tänään yhdessä. Hän sanoi Akavan olevan puolustamassa perustuslakia ja Suomea sivistysvaltiona.

– Akava on pakkolakeja vastaan ja sopimusjärjestelmän puolella. Naiset ja miehet ovat palkkansa ja lomansa ansainneet. Ristiriidasta voidaan selvitä paremmin kuin mitä hallitus esittää. Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki puolestaan totesi, että Suomen ongelma eivät ole liian suuret palkat. – Meidän suurin ongelma on työpaikkojen ja investointien puute.

– Hallituksen pitää nujertaa lama, ei ihmisiä, sanoi puolestaan kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah. Suurimman buuausmyrskyn sai perussuomalaisten ryhmänjohtaja Sampo Terho, jonka mukaan työntekijä- ja työnantajajärjestöt pakottivat hallituksen koviin lakiesityksiin. Keskustan varapuheenjohtaja Annika Saarikko sen sijaan toivoi hallituksen ja työmarkkinajärjestöjen välille vuoropuhelua myös vaikeista asioista.Kommentoi juttua, anna palautetta:
Palautteeni:

Sähköpostiosoite: