KSOLLI ry:n uusi hallitus kokoontui elokuussa

KSOLLI:n kesäkuun liittokokouksessa valittu uusi hallitus kokoontui elokuun viimeisenä viikonloppuna Anttolassa. Kokoukseen oli kutsuttu poikkeuksellisesti myös varajäsenet. Paikalla oli yhdeksän edustajaa kaikista Valteri -kouluista Oulusta, Kuopiosta, Mikkelistä, Jyväskylästä ja Helsingistä sekä Turun Bovallius -ammattiopiston edustaja.

Puheenjohtaja Arto Ollila avasi kokouksen koulujen syyskuulumisilla ja terveisillä Valteri-koulun johtokunnasta. Uusien Valteri-koulujen lukuvuoden aloitus oli sujunut pääsääntöisesti vanhaan malliin. Tosin kysymyksiä ja epävarmuuttakin tulevasta oli luonnollisesti ilmassa. Keskusteltiin mm. eri toimipisteiden oppilasaineksessa tapahtuneesta muutoksesta, tuntijaoista, erikseen määrättävistä tehtävistä, työajan kohdentamisesta ja työajan rajaamisesta. Sovittiin, että hallituksen jäsenet keskustelevat toimipisteissään jäsenten kanssa ja listaavat ylös käytänteitä, jotka toimivat hyvin ja käytänteitä joihin toivotaan muutosta.

Lukuvuoden 2015-16 toimintasuunnitelmassa huomioitiin, että liiton OAJ:n asiamiehenä on aloittanut Eila Urpilainen. Luottamusmiehet toimivat edelleen jäsenten linkkinä keskusjärjestöön. Valteri -koulujen ja Bovalliuksen yhteiset luottamusmiespäivät järjestetään 5.- 6.11. Helsingissä Jäsenet voivat kertoa oman toimipisteen luottamusmiehelle yhteiseen pöytään vietävät terveiset.

Opettajien ammattijärjestön ”Joku roti” –kampanja koettiin tarpeelliseksi myös liiton jäsenten kannalta. Myös Valteri-koulussa eri toimipisteissä puhuttavat YT -ajan liukuminen yli sovitun, palaverien lisääntyminen ja lukemattomat kirjalliset työt opettajan perustyön päälle ja valitettavasti joskus myös perustyön sijaan. OAJ:n kampanja liittyy muun muassa tähän. Hallituksessa keskusteltiin YT -ajan seuraamisesta ja kirjaamisesta. YT -aika on meillä 2,5 tuntia viikossa. Siihen lasketaan opetuksen yhteissuunnittelu, aineryhmittäiset ja asiaryhmittäiset neuvonpidot, kodin ja koulun välinen yhteistyö sekä opetuksen suunnitteluun ja koulun toiminnan kehittämiseen liittyvät tehtävät.

Syksyn aikana JUKO ry:n luottamusmiessopimus tulee Valteri-koulun perustamisen myötä uudelleen neuvoteltavaksi. Puheenjohtaja hoitaa asiaa liiton puolelta, itse neuvottelupöydässä ovat OAJ:n ja JUKO:n sekä OPH:n neuvottelijat.

Keskusteluja ja päätöksiä tehtiin myös virkistystoiminnan osalta. Syyspäivät järjestetään paikallisesti paikallisin voimin. Yhteiset talvipäivät järjestetään Tahkolla. Kesämatka suuntautuu Irlannin pääkaupunkiin, Dubliniin. Lisäksi osallistutaan Valteri -sählyturnaukseen la 14.5.2016 Helsingissä. Syksyllä 2016 on vuorossa jälleen paikallinen tapahtuma.

Päätoimittaja

Kommentoi juttua, anna palautetta:
Palautteeni:

Sähköpostiosoite: