Janita saa ylioppilaslakin Mikael-koulun rehtori Anne Korhoselta.


Oppimis- ja ohjauskeskus Mikaelin toistaiseksi viimeinen lukiolainen valmistuu

Oppimis- ja ohjauskeskus Mikaelissa (Mikael-koulu, entinen Mikkelin kuulovammaisten koulu) on tarjottu mahdollisuutta itsenäisiin lukio-opintoihin 1970-luvun lopulta lähtien. Nyt tämä ajanjakso on päättymässä, kun viimeinen Mikael-koulussa lukio-opintonsa aloittanut Janita Loppinen valmistui ylioppilaaksi 4.12.2013 Mikkelin lukiosta.

Oppimis- ja ohjauskeskus Mikael on tehnyt koko lukiotoimintansa ajan tiivistä yhteistyötä Mikkelin lukioiden kanssa, toiminta alkoi Kalevankankaan lukion ja myöhemmin Lyseon lukion sekä viimeisimmäksi Mikkelin lukion kanssa. Viimeiset opiskelijat aloittivat lukio-opintonsa syksyllä 2010 ja he ovat tänä vuonna valmistuneet ylioppilaiksi. Vuodesta 1976 lähtien Mikkelissä toimineen lukio-opetuksen viimeisen valmistuvan ylioppilaan kunnian saa Janita Loppinen, hän on Mikael-koulun 111. ylioppilas.

Oppimis- ja ohjauskeskus Mikael tarjoaa edelleen lukion suorittamista edistävää opetusta ohjauspalvelunaan, mutta käytännössä uudet opiskelijat ohjataan hakemaan opiskelijaksi suoraan Mikkelin lukioon. Opiskelujen aikana on mahdollisuus esimerkiksi tuettuun asumiseen Mikaelin oppilasasuntola Kotolassa. Vuokralla asumisen lisäksi Oppimis- ja ohjauskeskus Mikaelista voi saada käytännön tukea opintoihin Mikkelin lukiossa ja esimerkiksi ohjausta kurssivalintoihin.Onnittelut uudelle ylioppilaalle, vuorossa erityisopettaja Irma Heikkinen.

Oppimis- ja ohjauskeskus Mikael kuuluu valtion yleissivistävien erityiskoulujen muodostamaan Valteri-palveluverkostoon, jossa toimii kuuden oppimis- ja ohjauskeskuksen lisäksi ruotsinkielinen resurssikeskus Speres. Oppimis- ja ohjauskeskus Mikael tarjoaa edelleen esi-, perus- ja lisäopetusta (Silta-ryhmä) ja koulun yhteydessä toimii myös oppilaskoti. Lisäksi keskus mm. järjestää tukijaksoja, valmistaa oppimateriaaleja ja tarjoaa esimerkiksi kuntoutusta ja koulutusta maksullisena palvelutoimintana. Oppilaskoti Kotolasta tarjotaan tuetun asumisen palveluita myös toisen asteen opiskelijoille.

Keskiviikkona 4.12. klo 14.30 oli lakitustilaisuus konsertti- ja kongressikeskus Mikaelissa, Janitan omat ylioppilasjuhlat pidettiin Oppimis- ja ohjauskeskus Mikaelin itsenäisyysjuhlan yhteydessä 5.12.2013

Antti Karjula, apulaisrehtori

Kommentoi juttua, anna palautetta:
Palautteeni:

Sähköpostiosoite: