Jyväskylän liittokokous kesällä 2012:
Kulttuuria ja ilonpitoa

”Ja me kuljemme kosteilla poluilla
sumun peittämään aamuun asti,
Ja kun turhuudet heittää harteilta,
selkä suoristuu mukavasti.
Sillä tyhjyydestä tullaan
ja tyhjyytehen mennään,
mutta matkalla vihellellään”


”Muuan mies”, jyväskyläläinen Ismo Puhakka kajauttaa nuoruuden innolla bussin kaiuttimista Keljonkankaan liikennevaloissa. Istun linja-auton etupenkillä vesipulloani tyytyväisenä nauttien. Olen oppaana KSOLLIlaisille opastusretkeläisille Jyväskylän liittokokouksessa torstaina kesäkuun 8. päivänä vuonna 2012. Olemme, reilut parikymmentä henkeä, siirtymässä Säynätsalon kunnantalolta Kuokkalan kirkolle, seuraavaan tutustumiskohteeseemme.

Alvar Aallon 50-luvun alussa piirtämä Säynätsalon kunnantalo sai mielestäni arvoisensa esittelyn, kun esittelijäksi olimme saaneet kaupungin palvelusihteerin Seija Rautiaisen, itse talossa työskentelevän asiantuntijan. Olimme tunnustelleet kaikilla aisteillamme Aallon mestariteosta ja innoittuneet innostuneen oppaan myötä itsekin. Kuokkalankirkkoa esitteli Anne Yliniemi. Vasta reilut kaksi vuotta vanha kirkkomme, ulkoa kiveä, sisältä puuta, nuorten arkkitehtien luomus, jää varmasti sekin retkeläisten mieleen. ”Todella komea luomus”, kuulin matkalaisten huokaisevan.

On menossa liittokokouksen toinen varsinainen päivä eli torstain kesäkuun 7. päivä. Keskiviikkona eli 8. kesäkuuta teimme reippaan kävelylenkin Laajavuoren hotellin välittömässä läheisyydessä olevaan maastoon ja sen hyppytorneihin. oppaaksemme saimme itse Matti Nykäsen. Siinä urheilufriikit mäkihypyn ystävät pääsivät kyselemään ihan tarkkaan mäkihypyn tekniikoista ja Matin omata urasta. Ja Mattihan kertoili ja vastaili, auttoi sitten naisia mäelle kiipeämisessä ja asettui lopuksi yhteiseen ryhmäkuvaankin.

Torstain kiertoajelun päätteeksi saimme nautiskella pikkupurtavasta ja virvokkeista Jyväskylän kaupungin kutsuttuina vieraina kaupungin keskustan kauniissa vaaleanpunaisessa Nikolainkulmassa, sen yläkerran Nikolainsalissa, jossa kaupungin kouluhistoriasta asiantuntevasti meille kertoili kulttuuri-, liikunta- ja nuorisolautakunnan puheenjohtaja Pauliina Holm.

Tämän jälkeen bussit suuntasivat kohti Jyväskylän saaristolaiskaupunginosaa Säynätsaloa, jossa osa ryhmää oli vieraillut jo aikaisemmin päivän aikana. Juhlaillallinen oli katettu Juhlatalo Juurikkasaareen. Alkuun ohjelmassa oli tanssia ja voimistelua. Tanssijat olivat Iivari Salila ja Jessica Ojanperä. He tanssivat jyväskyläläisessä tanssiurheiluseura Tepikassa. Voimistelijat olivat Jyväskylän naisvoimistelijoiden edustusjoukkue, Siriuksesta.Koulut olivat järjestäneet mieliinpainuvia esityksiä - turkulaisilla eli Bovallius Turun esitys oli ”Tribute of villagepeople”ja Haukkarannan oli The Hawks and HNN (Hirween Nätit Nuput) ja ohjelman nimi Tahdon sinut! Loppuillasta vauhdin takasi Lauri Kannas bändeineen laulusolistina Pepe Ahlqvist.

Liittokokouspaikkana oli Laajavuoren hotelli, jonka kylpemis- ja keilailumahdollisuuksia kuten myös ruokailua ja talon jylhää arkkitehtuuria kuulin vain kehuttavan. Varsinainen kokous oli torstaiaamupäivänä. Tämän vuoden liittokokouksen teki erityiseksi se, että nyt valittiin uudelle liitolle, KSOLLI:lle toimihenkilöt ensimmäistä kertaa ja toiminta alkoi varsinaisesti uusien sääntöjen mukaan. Hallituksen kokoonpano muuttui siten, että jokaiselle koululle/yksikölle taatiin hallituspaikka ja jokaiselle varsinaiselle jäsenelle valitaan oma henkilökohtainen varajäsen. Liiton ja hallituksen puheenjohtajana jatkaa edelleen erityisluokanopettaja Arto Ollila Haukiputaalta. Hänet valittiin tehtävään sopuisasti, kuten myös muut hallituksen jäsenet. KSOLLI ry:n hallituksen kokoonpano löytyy kokonaisuudessaan jäsensivuilta.

Seuraava liittokokous järjestetään Helsingissä kolmen vuoden kuluttua.

Teksti: Leena Ruotonen
Kuvat: Anu Salila

Kommentoi juttua, anna palautetta:
Palautteeni:

Sähköpostiosoite: