It’s my life -comeniusprojekti

Mikael-koulu on mukana comeniusprojektissa, joka on suunnattu perusopetuksen päättävien luokkien erityisopetuksen kehittämiseen. Nimensä mukaisesti projektin tarkoituksena on tukea erityiskouluissa opiskelevien nuorten itsenäistymistä ja yhteiskuntaan sopeutumista. Tavoitteena on vaihtaa ideoita ja käytänteitä siitä, miten voimme parhaiten valmistaa nuoriamme perusopetuksen jälkeiseen elämään. Tarkoituksena on myös kokeilla eri maiden kouluissa käytettyjä materiaaleja ja sisältöjä sekä arvioida niiden käyttökelpoisuutta omassa toimintaympäristössämme.

Projektissa on mukana erityiskoulut Tanskasta, Hollannista, Belgiasta, Itävallasta ja Suomesta. Projekti kestää syksystä 2011 kevääseen 2013. Mikael-koulusta projektia koordinoi kehittämispäällikkö Johanna Juvonen.Syyskuussa aloitimme comeniusprojektin ”kick of meeting”-teeman alla Kööpenhaminassa. Saimme nauttia upeasta, aurinkoisesta ja jopa helteisestä säästä. Tanskan isäntäkouluna toimi Ullerodskolen niminen autismikoulu, jonka toimintaan pääsimme tutustumaan.
Saimme myös tutustua tanskalaiseen Hans Knudsens Instituuttiin sekä erityisesti autisteille suunnattuun ”Specialisterne” -yritykseen. Vapaa aikakin oli suunniteltu viimeisen päälle. Näimme huikeaa taidetta, tutustuimme Kööpenhaminaan kanaaliajelulla ja viikkomme huipentui opastettuun kierrokseen ja illalliseen Kristianian 40-vuotis syntymäpäivillä.

Helmikuussa lensimme Itävaltaan Wieniin. Kohteemme oli Wienin käytöshäiriöisille oppilaille tarkoitettu koulu. Tällä kertaa aiheenamme oli sosiaaliset ja emotionaaliset taidot. Kerroimme mm. suomalaisesta kiva koulu- järjestelmästä sekä suomalaisesta opintojenohjauksesta. Saimme kuulla mm. tanskalaisten KAH-kassista.

Itävallassa vapaa-aikaan kuului käynti oopperassa, tutustuminen City Hall:n sekä arkkitehtuurinen kiertoajelu. Illallistimme sekä korkealla yläilmoissa ja maan alla kellarissa.

Seuraavaksi suuntaamme toukokuussa Hollantiin, jossa aiheena on ”Out of the community”. Projektiimme pääset tutustumaan blogisivuilla http://itsmylifeproject.blogspot.com
Kommentoi juttua, anna palautetta:
Palautteeni:

Sähköpostiosoite: