Showing me, showing you. Comenius project meeting. Karvina, Czech Republic. 31/3/11 – 3/4/11.  Retki vuorille Pustevnyn hiihtokeskukseen.

Comenius –tapaaminen Karvinassa Tsekissä

"Showing me, showing you - learning to live, learning for life" projekti on kaksivuotinen Comenius-hanke vuosille 2009-2011. Tervaväylän koulun lisäksi hankkeeseen osallistuvat Ash Lea School Nottinghamista (Englanti), Christophorus Schule Dürenista (Saksa) ja Zakladni Skola Karvinasta (Tsekin tasavalta). Ohjelmassa keskitytään elämäntaitojen kehittämiseen ja se koostuu kuudesta aihealueesta: kansalaisuus, terveellinen elämä, itsenäistymisen taidot, sosiaaliset taidot, elämää koulun jälkeen ja vapaa-aika. Projektin huipennuksena on oppilastapaaminen Dürenissä Saksassa ensi keväänä. Tervaväylän koulu toimii hanketta koordinoivana kouluna. Comenius-projektin sivut verkossa.

Tervaväylän koulun nelihenkinen ryhmä osallistui Comenius-tapaamiseen Karvinassa Tsekissä huhtikuussa 2011.


Strední škola, Základní škola a Materská škola, Karviná. Kuva toisen yksikön koulurakennuksista ja pihasta.Historian aikajana oli maalattuna ruutuikkunoihin pitkässä käytävässä.

Opettajien päivää vietettiin Comeniuksen syntymäpäivän tienoilla kulttuurikeskus Darkovissa.Kokoustunnelmia. Kuvassa mm. Nottinghamin edustajia.
Miellyttävää tuoksua luokkaan.

Päiväretki vuorille, Pustevnyn laskettelu- ja hiihtokeskukseen (www.skialpin.cz ja rinnekartta).Teksti ja kuvat: Päätoimittaja