Kysymys työpuhelimista

Onko koulussanne kaikilla opettajilla käytössä omat työkännykät?

Haukkarannan koulu, Jyväskylä: Ei. Meillä ollaan luopumassa lankaverkosta ja kännykät tulevat vain niille opettajille tai niihin luokkiin, jossa lankapuhelimetkin olivat.

Ruotsinkielinen näkövammaisten koulu, Helsinki: Kyllä. Svenskassa on jokaisella oma kännykkä paitsi keittäjällä ja siivoojalla on yhteinen. Opettajilla on kännykät, koska työasioita on voitava hoitaa muualtakin kuin työpöydän äärestä.

Mikael-koulu, Mikkeli: Kyllä. Mikkelissä on opettajilla työkännykät ja aika suurella osalla muutakin henkilökuntaa.

Bovallius-ammattiopisto Turku: Kyllä. Bovalliuksessa on kaikilla henkilökuntaan kuuluvilla kännykät. Henkilö on tällöin helpommin tavoitettavissa, kun vaikka esimerkiksi tarvitaan nopeita sijaisjärjestelyjä.

Tervaväylän koulu, Oulu: Ei ole. Hoidan usein työasioita omalla puhelimella, omaan laskuun. Joissakin luokissa on puhelimet.

Jyväskylän näkövammaisten koulu, Jyväskylä: Kyllä. Kaikilla opeilla työkännyt ja uusissa rakennuksissakin on luokkakohtaiset lankapuhelimet. Miten muuten koulun ulkopuolella, retkillä jne. toimittaisiin. Opettajan täytyy olla tavoitettavissa.

Ruskeasuon koulu, Helsinki: Ei ole. Meillä on kännykät niillä, jotka liikkuvat koko ajan työtehtäviensä takia, esim. ohjauksessa työskentelevillä. Lisäksi on luokissa puhelimet ja muutamia muita puhelimia.

Päätoimittaja