|
Onervan kokkaamon ensimmäinen perhejuhla
Tänään järjestimme ensimmäiset perhejuhlat Onervan uudessa
Kokkaamossa. Järjestäjinä olivat kolme kahdeksannen luokan
valinnaiskotitalouden oppilasta. Ryhmämme on pieni ja siinä käytetään
kahta eri kieltä; suomea ja viittomakieltä. Ryhmä on erittäin
toimiva, eikä huumorista ole puutetta.
Olimme etukäteen valmistelleet tarjottavat tuotteet ja tänään
sulatimme, kuorrutimme ja laitoimme ne tarjolle. Tarjolla oli sekä
suolaista että makeaa syötävää. Olimme myös huomioineet
keliaakikot ja muut erikoisruokavaliot tarjottavissa. Oppilaat
olivat itse suunnitelleet tarjottavat leivonnaiset. Leivonnan lisäksi
harjoittelimme noutopöydän kattamista: etukäteen oli jo
valittu serviettien ja kukkien värit sekä pöytäliinat. Tänään
mietimme mikä on noutopöydän järjestys niin kattamisen kuin
ottamisen näkökulmasta.

Kahvi- ja teekupit odottavat vieraita.
Tunnelma järjestäjien puolella oli vähän ennen h-hetkeä
kihelmöivä ja oppilaat kikattelivat odottaessaan vieraiden
saapumista. Roolit olimme sopineet etukäteen. Vieraiksi olimme
kutsuneet oppilaiden luokkakavereita. He saapuivatkin ajallaan.
Harjoittelimme onnittelemista sekä ventovieraille ihmisille
esittäytymistä. Juhlan yhtenä tavoitteena oli kertoa kaikille
osallistujille perhejuhlien tapakulttuurista. Tällä kertaa
erityisesti keskityimme syntymäpäiviin ja kihlajaisiin.

Tarjolla oli pikkuleipiä ja tuulomantorttua
Aluksi oppilaat toivottivat vieraat tervetulleiksi ja ohjasivat
heidät pöytään istumaan. Ennen pöytään istumista esittäydyimme
toisillemme. Kerroimme juhlan kulusta oppilaille, pohdimme käytösasioita
ja noutopöydästä ottamista.
Kahvipöydässä keskustelua syntyi myös oppilaiden kokemuksista
mm. häistä. Keskustelimme ruokailusta, ohjelmasta, pukeutumisen
etiketistä, lahjasta ja sen hankkimisesta sekä siitä missä
vaiheessa juhlaa vieras voi poistua. Keskustelu oli vilkasta ja
opettavaista.

Täytekakun valmistimme gluteenittomaksi.
Elina Nuorva
kotitaloudenopettaja
|